Recepty

Nejlepší všelék

Příprava:
5 g třezalky tečkované, 5 g jitrocele kopinatého, 5 g podražce křovištního, 5g prvosenky jarní neboli petrklíče, 3 g zeměžluče lékařské. Byliny je nejlépe sbírat osobně, ale lze je koupit i ve specializovaných prodejnách zdravé výživy. Směs bylin nasypeme do hrnku, zalijeme 0,5 l vody a důkladně promícháme. Necháme přejít varem a okamžitě odstavíme. Necháme 15 minut odstát a poté velmi, ale velmi opatrně, nejlépe přes plátýnko, scedíme do půllitrového hrnku. Nedoslazujeme, a to ani medem.
Užití:
Otevřeme okno, čaj s odporem vychrstneme na dvůr či na ulici a prázdný hrnek doplníme až po okraj slivovicí. Pijeme táhlými doušky s úlevou a blaženým úsměvem.

Krocan na whisky

Koupíme pětikilového krocana (pro šest osob) a láhev whisky. K tomu sůl, pepř, olivový olej a proužky špeku. Krocana poklademe špekem, zavážeme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Předehřejeme troubu na 200°C. Nalejeme si sklenku whisky a připijeme na úspěch díla. Poté uložíme krocana na pekáč a vložíme do trouby. Nalejeme si dva bleskové panáky whisky a připijeme opět na úspěch díla. Po dvaceti minutách nastavíme termostat na 250°C, ať trouba pořádně bručí. Dáme si další tři whisky. Po půl hodině ptáka otočíme a nadále bedlivě hlídáme. Občas se chopíme flašky whisky a nalejeme si do řepy. Po další půlhodince se opatrně vydáme k lince a krocanua prodočíme. Přitom dáuáme bacha, abyzmese neupálili uo ty agrezivní dvéře vod trouby. Si dalších pěét nebo zedm fixki vevnitř sklenice si a pak a tak. Kruvacana pečem další dři hodinkýý (ale je to vcelku fuk) a každých deset minud dem čúrat. Je-li to aáspoň drožku možný, dolezem ke sforáku a úytáhnem troubu z krozana.

Dopřejem si ježdě jedoóo loka a znoúua se pokuzíme tu mrchu dostad uen. Zvvédnem tóo prokladýo ffóógla ze zeměéa prrrrrrrrdnemho na boddnos. Dáúuúáme uéélkýho majzla na uk louznutí na zamaštťěnýým liionúlluélu. Néllsze-li tomu zabránid, szskuszszsimesze zsznoúúa póószszsdááuitna nohýýýáááaúú uonojetostejnějedno !!!!!!
Trošku se prospíme.
Příští den sníme krocana studeného s majonézou a s aspirínem.

Vaječný koňak

(1), (2), (3), (4), (5)